finncon 2018


Finncon 2018 oli 14-15.07. Turussa. Kodikas ja tuttu kaupunki tarjosi mukavan huoneen Hotelli Börsissä. Kesä on tänä vuonna erittäin lämmin. Jokainen penkki, jonne heijastui harvaoksaisen puunlatvan varjo, oli varattu. Juoksijat yrittivät tehdä oman rutiinilenkkinsä ennen auringonnousua.Turun Yliopisto ystävällisesti tarjosi viileän tilan alan harrastajille. Myyntipöydät ja luennot keskittyivät ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen. Mukana oli taiteilijoita, kustantajia, käsityön mestareita... Yliopiston käytävillä vastaan kävelivät aloittavat tai alalla pitkään työskennelleet kirjailijat. Tuntui perhosia mahassa, kuin istahdin ruokapöytään syömään alan kirjoittajien seuraan...Näinä kahtena päivinä tuntui siltä, että Turku on ihan oma maailmansa. Merirosvot, noidat, vampyyrit, hirviöt ja Star Wars -hahmot olivat valloittaneet Turun kadut. En ollut varma, onko ihminen itse suunnitellut pukunsa ja hahmonsa tai hän oli vain oma itsensä. Osa hahmoista osoittautui katujuopoksi, mutta osa pukuhahmoista osallistui Naamiaisten kilpailuun. Tunnelma oli innostava ja inspiroiva.

Sokerina pohjalla oli myös viralliset osuudet kuten kirjojen julkaisutilaisuus, Atorox- Nova- ja spefigradu- palkintojen jako. Voittajille lämmin onnittelu vielä kerran!

Kirjajulkkarit vietettiin kuumassa ja tiiviissä tunnelmassa paikassa nimeltä Koulu. Vanhanaikainen sisustus, korkea katto ja kristallikruunut tekivät juhlasta ainutlaatuisen. Sen jälkeen tilaisuus siirtyi yläkertaan bilettämään ja juhlistamaan Naamiaisten palkittuja.

 
Finnconissa minua kiinnosti myös jotain uutta. Menin tutustumaan BJD - nukkiin ja niiden harrastajiin. Suomessa näitä nukkeja kutsutaan hartsilapseksi tai pallonivelnukeksi (hartsilapset.fi). BJD-nukke näyttää ihan elävältä ihmisiltä. Ne on tehty ihmisen mittojen mukaan. Nukeilla ei yleensä leikitä ja niiden hinta on korkea. Tekee kovasti mieli tehdä itse samanlainen jonain päivänä...


Haluan vielä mainita Turun yliopiston naisten vessasta. Ne olivat kyllä siistit, mikä ilahdutti. Jokaisessa vessahuoneessa seinät olivat täynnä kirjoituksia, mietteitä, filosofisia pohdintoja, että tuli vietettyä aikaa sielä hieman tavallista enemmän kuin yleensä. Oli vain pakko niitä tutkia. Yritin käydä aina huoneessa, missä en ollut vielä käynyt...
Haluaisin vielä kiittää Finncon 2018:n järjestäjää. Kaikki sujui ja ei ollut ulkopuolisen tunnetta. Mielestäni Finncon ansaitse enemmän huomiota.


Kommentit

Suositut tekstit